Antesic Logo
Dorian Antesic profile

Prvi domaći podcast specijaliziran za financije i ekonomiju.

Cilj nam je jednostavan:

pričati s pametnim ljudima kako bi poboljšali karijeru i poslovanje financijaša.

Newest episodes

See more

Najnovije objave...

Dorian Antešić

Čuvajte se lihvara - Facebook stranice za kredit | Dorian Antešić

Autor: Dorian Antešić

Zbog loše ekonomske situacije u državi, mnogo ljudi je prisiljeno financijsku pomoć potražiti kod neprovjerenih i nelegalnih osoba koja obećavaju niske kamatne stope i visoki iznos dostupnog kapitala. Pazite se tih osoba!

olm26250

Naše riječi = naš portfelj | Dorian Antešić

Autor: Dorian Antešić

Prilikom investiranja, investitor bi trebao dobro analizirati poziciju koju misli uzeti u odnosu na imovinu - kupnja ili prodaja. Dok analizira on čita razne materijale kako bi došao do zaključka. Osim svojih analiza, on proučava sadržaj drugih investitora. Što pričaju i pišu, ali ponajviše - što rade sa svojim novcem. Upravo o činjenju s novcem ovdje ću se koncentrirati da obrazložim svoje stavove prema ljudima/investitorima i onome što oni pričaju.

Dorian Antešić

Investicija ili kredit? Koji izvor financiranja je najbolji za poduzeće | Dorian Antešić

Autor: Dorian Antešić

Investicija od fonda ili privatne osobe i kreditiranje od banke predstavljaju dvije vrste financiranja poduzeća ili projekta - financiranje uz predaju vlasničkog udjela i zaduživanje uz plaćanje kamate. Ova dva načina stavlja se u istu poziciju u pitanju kako financirati poslovni pothvat, ali kroz tekst ćemo objasniti da ta dva načina nije poželjno ili uopće moguće koristiti za iste stvari.

Nepoznat

Ulaganje u zlato - plemeniti metali | Dorian Antešić

Autor: Marin Franelić

Pred više od 100 godina američki investitor i bankar John Morgan rekao je „zlato je novac, sve ostalo je dug“. Što je pod time mislio i zašto (ne) ulagati u zlato pročitajte u nastavku.

Nepoznat, Unsplash

Pripremite se za recesiju - 6 praktičnih savjeta | Dorian Antešić

Autor: Filipa Topčić

6 savjeta o pripremi za recesiju - 1. Kreirajte budžet; 2. Otplatite svoje dugove; 3. Izgradite fond za hitne slučajeve; 4. Učinite vaš dohodak što raznolikijim; 5. Diverzificirajte vaš portfelj; 6. Posjedujte raznolik set vještina.

Nattanan Kanchanaprata, Pixabay

Kako napraviti budžet i početi štedjeti - Osobne financije | Dorian Antešić

Autor: Dorian Antešić

Budžetiranje vlastitih prihoda i rashoda te štednja vrlo su važan aspekt unutar osobnih financija. Predstavljaju temelj na kojem ćemo graditi naše financijsko stanje. Dobro napravljen budžet kojeg se držimo i marljiva štednja povećat će naše blagostanje i učiti našu financijsku sliku zdravom.

Vidi više

Sponzori podcasta

Dorian Antesic profile
Dorian Antesic profile
Dorian Antesic profile

Želite se reklamirati na Pričajmo o novcu?